بررسی تخصصی کیفیت برنج ندا
کیفت برنج با چند فاکتور مهم از جمله قوام ژل، درجه حرارتی ژلاتینه شدن و میزان آمیلوز اندازه گیری می شود.
درصد آمیلوز برنج ندا حدود ۲۶٫۲ درصد است و درجه حرارت ژلاتینی شدن برنج ندا متوسط است و غلظت ژل آن کم می باشد ( به این دلیل برنج ندا هنگام پخت شفته نمی شود) .
مصرف کنندگان ایرانی، برنج هایی با آمیلوز، درجه حرارت ژلاتینی شدن و غلظت ژل متوسط را می پسندند در حالیکه ندا علیرغم داشتن درجه ژلاتینی شدن متوسط دارای غلظت ژل کمی می باشد به این دلیل ، برنج ندا بیشتر در غذاهایی مورد استفاده قرار می گیرد که برنج پایه اصلی آن نبوده و به عنوان مکمل استفاده می شود . در کل برنج ندا یک برنج با شکل ظاهری مناسب و عطر و طعم متوسط است و جزو ارزانترین برنجهای ایرانی حساب میشود.
از دیگر ویژگی های مثبت آن می توان به ماندگاری پس از پخت اشاره کرد. بسیاری از انواع برنج پس از اینکه چند ساعتی از پخت آنها می گذرد، خشک می شوند، اما این برنج همچنان نرم باقی می ماند.
برنج ندا در مقایسه با برنج های فجر و شیرودی خوب ری می کند . اما عطر و طعم آن در مقایسه با برنج های صدری و طارم کمتر است .
از نظر ظاهری دانه های برنج ندا از لحاظ فیزیکی بسیار شبیه دانه های برنج طارم می باشند و به دلیل همین شباهت زیاد برخی از شیادان ، برنج ندا را با شیرودی و خزر ترکیب کرده و با نام و قیمت برنج طارم محلی می فروشند.